Masz 0 rzeczy w koszyku
Poziom trudności
Średnie
Typ posiłku
Obiad/ Kolacja
Składniki:
Składniki:
- 400 g grzybów leśnych
- 100 ml śmietany słodkiej 30 %
- 500 ml bulionu warzywnego Goodjo
- 2 marchewka
- 1 cebula szalotka
- 3 ziemniaki
- 80 g masła
- 1 cytryna
- 3 ząbki czosnku
- Sól
- Pieprz
- Gałka muszkatołowa
Wykonanie:
- W garnku rozpuścić masło. Dokładnie umyć i oczyścić grzyby. Odłożyć kilka całych grzybów, a następnie pokroić pozostałe w plasterki i dodać do garnka.
- Pokroić warzywa w kostkę i dodać do garnka. Całość podsmażać 10-12 min.
- Dodać bulion do garnka.
- Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Dodać do garnka. Gotować 30 min pod przykryciem.
- Dodać śmietanę, całość wymieszać i dodać sok z ½ cytryny. Gotować na małym ogniu 5 min a następnie całość zmiksować.
- Na patelni podsmażamy pozostawione wcześniej niepokrojone grzyby i dokładamy je do zupy.