fbpx

Makaron w sosie grzybowym

Poziom trudności

Średnie

Typ posiłku

Obiad/ Kolacja

Składniki:

Składniki:

  • 300g grzybów leśnych
  • 250 ml bulionu warzywnego Goodjo
  • 2 cebule szalotki
  • 50 g masła
  • 200ml śmietany 30%
  • 1 łyżka świeżo startego parmezanu
  • 180g zielonego makaronu tagliatelle
  • Pieprz
  • Sól
  • Bazylia
  • Tymianek

Wykonanie:

  1. Grzyby dokładnie oczyść i pokrój
  2. Ugotować makaron.
  3. Cebule pokroić i podsmażyć na maśle a następnie dodać pokrojone grzyby.
  4. Całość podlać bulionem i gotować10 min.
  5. Gdy grzyby zmiękną dodajemy śmietanę oraz parmezan.
  6. Doprawiamy do smaku..
  7. Tagliatelle rozłóż na talerze i polać sosem.

[]