Masz 0 rzeczy w koszyku
Poziom trudności
Średnie
Typ posiłku
Obiad/ Kolacja
Składniki:
Składniki:
- 300g grzybów leśnych
- 250 ml bulionu warzywnego Goodjo
- 2 cebule szalotki
- 50 g masła
- 200ml śmietany 30%
- 1 łyżka świeżo startego parmezanu
- 180g zielonego makaronu tagliatelle
- Pieprz
- Sól
- Bazylia
- Tymianek
Wykonanie:
- Grzyby dokładnie oczyść i pokrój
- Ugotować makaron.
- Cebule pokroić i podsmażyć na maśle a następnie dodać pokrojone grzyby.
- Całość podlać bulionem i gotować10 min.
- Gdy grzyby zmiękną dodajemy śmietanę oraz parmezan.
- Doprawiamy do smaku..
- Tagliatelle rozłóż na talerze i polać sosem.