fbpx

Zupa z fasolki szparagowej

Poziom trudności

Łatwy

Typ posiłku

Obiad

Składniki:

  • 2 l wywar warzywny Goodjo  
  • 0,5 kg fasolki szparagowej żółtej
  • 2 ziemniaki
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 0,5 kg  piersi z kurczaka
  • 50 g masła
  • 1 łyżka oleju
  • 3 Liście laurowe
  • 3 ząbki czosnku
  • Pieprz
  • Sól
  • Tymianek
  • Bazylia

Wykonanie:

  1. Włoszczyznę i ziemniaki kroimy w kostkę i wkładamy do garnka.
  2. Bulion, przyprawy oraz masło dodajemy do garnka. Rozpoczynamy gotowanie.
  3. Fasolkę myjemy i obcinamy końcówki a następnie wraz z olejem wkładamy na patelnie i lekko podsmażamy.
  4. Do garnka dokładamy piersi z kurczaka oraz przyprawy i gotujemy 20 min.
  5. Dokładamy fasolkę i groszek do garnka.
  6. Gotujemy 60 min.

[]