fbpx

Frittata z karczochem

Poziom trudności

Średnie

Typ posiłku

Śniadanie

Składniki:

Składniki:

  • 200 ml bulionu warzywnego Goodjo
  • 10 jaj
  • 1 opakowanie marynowanych karczochów
  • 1 papryka
  • Garść pomidorków koktajlowych
  • Garść szpinaku baby
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oliwy
  • Sól
  • Pieprz
  • Tymianek

Wykonanie:

  1. Paprykę, cebulę oraz karczochy pokroić w paski. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić na nią pokrojone warzywa.
  2. Pokroić pomidorki na połówki i dołożyć na patelnie.
  3. Do warzyw na patelni wlać bulin. Dodać przyprawy oraz rozgnieciony czosnek. Całość wymieszać.
  4. Warzywa pozostawić na patelni około 8-10 min aby bulion się zredukował. Dodać szpinak Następnie odstawić do wystygnięcia.
  5. W misce rozbić jajka a następnie dokładnie roztrzepać.
  6. Jajka dodajemy do warzyw na patelni, całość mieszamy.
  7. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160 stopni. Patelnię wkładamy do piekarnika na około 8-10 min.
  8. Po wyciągnięciu przekładamy frittate na talerz.

[]