You have 0 items in your cart
Poziom trudności
Średnie
Typ posiłku
Śniadanie
Składniki:
Składniki:
- 200 ml bulionu warzywnego Goodjo
- 10 jaj
- 1 opakowanie marynowanych karczochów
- 1 papryka
- Garść pomidorków koktajlowych
- Garść szpinaku baby
- 1 cebula
- 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oliwy
- Sól
- Pieprz
- Tymianek
Wykonanie:
- Paprykę, cebulę oraz karczochy pokroić w paski. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić na nią pokrojone warzywa.
- Pokroić pomidorki na połówki i dołożyć na patelnie.
- Do warzyw na patelni wlać bulin. Dodać przyprawy oraz rozgnieciony czosnek. Całość wymieszać.
- Warzywa pozostawić na patelni około 8-10 min aby bulion się zredukował. Dodać szpinak Następnie odstawić do wystygnięcia.
- W misce rozbić jajka a następnie dokładnie roztrzepać.
- Jajka dodajemy do warzyw na patelni, całość mieszamy.
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160 stopni. Patelnię wkładamy do piekarnika na około 8-10 min.
- Po wyciągnięciu przekładamy frittate na talerz.