You have 0 items in your cart
Porcje
8-10
Poziom trudności
Średni
Typ posiłku
Obiad
Składniki:
- 1,5 kg chudych żeberek wieprzowych
- 1 l bulionu warzywnego Goodjo
- marynata:
- 1 szklanka keczupu
- ½ szklanki miodu ( najlepiej płynnego)
- 3 ząbki czosnku
- 1 mała papryczka chilli
- 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- tymianek
- sól
- pieprz
- cukier
Wykonanie:
1.Żeberka umyć i osuszyć, następnie zagotować w garnku bulion Goodjo i wrzucić do garnka żeberka. Gotować na małym 30 minut.
2.Przygotować marynatę: czosnek i papryczkę oczyścić, drobno posiekać. Połączyć z keczupem, miodem, sokiem z cytryny, sosem sojowym, szczyptą soli i cukru.
3.Żeberka wyjąć z wywaru, ostudzić, pokroić na porcje, włożyć do marynaty i wstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Następnie osączyć z marynaty, obłożyć gałązkami tymianku i piec na ruszcie z obu stron o 15 minut.