Masz 0 rzeczy w koszyku
Poziom trudności
Średnie
Typ posiłku
Obiad/ Kolacja
Składniki:
Składniki:
- 1 l Bulionu warzywnego Goodjo
- 300 g liści szczawiu świeżego
- 6 ziemniaków
- 2 marchewki
- 150 ml octu jabłkowego
- 1 łyżka mąki żytniej
- 1 śmietana słodka 30 %
- Sól
- Pieprz
Wykonanie:
- Do garnka wlać bulion i gotowa go przez 10 min.
- Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy je do bulionu.
- Szczaw dokładnie umyć i drobno posiekać. Dodajemy do garnka. Gotujemy do zmięknięcia warzyw około 20-30 min.
- Hartujemy śmietanę. Dodajemy do śmietany mąkę i 4 łyżki gorącego wywaru.
- Dodajemy przyprawy do garnka.
- Dodajemy śmietanę do garnka. Wymieszać całość i pozostawić na małym ogniu na 10-15 min.
- Ugotować dwa jajka, obrać je i pokroić w 4 części. Dodać je do zupy lub bezpośrednio na talerz.