Masz 0 rzeczy w koszyku
Poziom trudności
Średnie
Typ posiłku
Obiad/ Kolacja
Składniki:
Składniki:
- 4 czerwone papryki
- 1 l bulionu drobiowego Goodjo
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- 2 ziemniaki
- Sól
- Pieprz
- Tymianek
- Słodka papryka
- Ostra papryka
- Czosnek
- Suszona cebula
Wykonanie:
- Do garna wlewamy oliwę. Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę razem z czosnkiem dodajemy do garnka i podsmażamy.
- Marchewkę i ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Paprykę kroimy w paski i dokładamy do garnka razem z resztą pokrojonych warzyw. Całość podsmażamy przez 8 min. Dodać przyprawy.
- Pomidorki koktajlowy przekrawamy na pół i dokładamy do reszty warzyw w garnku. Podsmażamy 5 min.
- Do garnka wlewamy bulion a następni dodajemy koncentrat.
- Całość mieszamy i przykrywamy. Gotujemy na małym ogniu przez 30 min.
- Sprawdzamy czy warzywa są miękkie. Jeśli tak to całość blendujemy. Jeśli nie to pozostawiamy na gazie na kolejne 15 min.