You have 0 items in your cart
Poziom trudności
Łatwy
Typ posiłku
Lunch/Obiad
Składniki:
- 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego GoodJo
- 450 g groszku zielonego (świeżego wyłuskanego lub mrożonego)
- 1 łyżka oleju
- 1 cebula
- sól,
- czarny pieprz mielony
- 100 g słodkiej śmietanki 30- 36%
- 1 zielona cebulka
Wykonanie
- Obierz i pokrój w kostkę cebulę.Rozgrzej na patelni olej i zeszklij cebulkę.
- Bulion wlej do garnka i zagotuj, następnie dodaj zielony groszek i ponownie zagotuj. Gotuj na małym ogniu przez około 10 minut.
- Do zupy dodaj podsmażoną cebulę. Całość zmiksuj blenderem na krem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Zupa jest gotowa, ale możesz dodać do niej trochę śmietanki. Posyp posiekaną, zieloną cebulką.