Masz 0 rzeczy w koszyku
Pyszne danie na specjalne i codzienne okazje
Poziom trudności
średnie
Typ posiłku
Obiad
Składniki:
- 600ml bulionu wołowego Goodjo
- 850g czerwonej fasoli z puszki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
- 900g mielonej wołowiny
- świeżo zmielony pieprz naturalny
- 1 łyżka oleju
- 2 cebule
- 1-2 łyżki chilli w proszku
- sól
Wykonanie
- W większym, żaroodpornym naczyniu podgrzać olej, włożyć posiekaną wołowinę, dodać cebulę i smażyć do zarumienienia
- Wsypać proszek chilli, przyprawić zgodnie z własnym upodobaniem, a następnie wlać bulion
- Doprowadzić do wrzenia, przykryć i przez 15 minut gotować na wolnym ogniu
- Dodać czerwoną fasolę i koncentrat pomidorowy i nadal ogrzewać na wolnym ogniu przez dalsze 2 minuty, aby całość była ciepła
- Wsypać pietruszkę przed samym podaniem