Masz 0 rzeczy w koszyku
Poziom trudności
średnie
Typ posiłku
Obiad
Składniki:
- 8-12 skrzydełek kurzych
- 1 cm imbiru lub 1/2 łyżki imbiru w proszku
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki miodu płynnego
- 2 łyżki sherry
- 4 łyżki sosu sojowego
- 150 ml bulionu drobiowego Goodjo
- 1 łyżka oleju do smażenia
Wykonanie
1. Skrzydełka ułożyć w rondlu, zalać zimną wodą i zagotować
2. Zmniejszyć ogień i gotować 10 minut, po upływie tego czasu wodę odlać, a skrzydełka osuszyć
3. Imbir i czosnek obrać i drobno posiekać, miód przesmażyć na 1 łyżeczce oleju
4. Obgotowane skrzydełka ponownie umieścić w rondlu, zalać bulionem, dodać czosnek, imbir, sos sojowy, sherry, po czym starannie wymieszać5. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem około 30 minut. Przez ostatnie 10 minut podsmażyć tak aby zredukować sos