You have 0 items in your cart
Energia | 776.870 kcal |
Węglowodany | 111.508 g |
Białko | 27.492 g |
Poziom trudności
średnie
Typ posiłku
Obiad
Składniki:
- 250g boczniaków
- 1 l bulionu warzywnego Goodjo
- 1 cebula
- 1 puszka ciecierzycy
- 2 ząbki czosnku
- 1 marchew
- 250 ml przecieru pomidorowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 cm świeżego imbiru
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka tymianku
- ½ łyżeczki papryki ostrej
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
- Sól, pieprz
- Pęczek natki pietruszki
Wykonanie
- Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Cebulę pokroić i włożyć na patelnie.
- Rozgnieść czosnek, zetrzeć marchewkę i dodać na patelnię. Podsmażać przez 5 min.
- Boczniaki opłukać i pokroić a następnie dodać na patelnie.
- Całość zalać szklanką bulionu i zostawić na patelni na 2 min. Następnie przełożyć zawartość patelni do garnka.
- Do garnka wsypać odsączona ciecierzycę. Dodać przyprawy, wymieszać i pozostawić na 5 min na mocnym ogniu.
- Dodać resztę bulionu oraz przecier pomidorowy. Całość wymieszać i gotować przez 30 min.
- Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.