Masz 0 rzeczy w koszyku
Czas gotowania
40min
Poziom trudności
łatwy
Typ posiłku
przekąska
Składniki:
- 2 duże bataty
- 250 ml soku pomarańczowego
- 250 ml bulionu warzywnego goodjo
- 1/3 szklanki płatków migdałów
- 2 cm świeżego startego imbiru
Wykonanie
- Bataty obrać, pokroić na plastry, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć kawałkiem folii aluminiowej i piec przez ok. 30 minut w 180 stopniach C aż staną się miękkie. Ostudzić.
- Płatki migdałowe zalać małą ilością wrzątku i odstawić na ok. 10 minut, odcedzić.
- Do blendera włożyć ostudzone bataty, wlać sok pomarańczowy i bulion, dodać odcedzone płatki migdałów i imbir, dokładnie zblędować.
Wartości odżywcze
Energia | 728.800 kcal |
Węglowodany | 136.734 g |
Białko | 14.102 g |
Tłuszcz | 15.232 g |
Sód, Na | 258.490 mg |
Potas, K | 1883.350 mg |
Wapń, Ca | 223.980 mg |
Magnez, Mg | 204.490 mg |
Fosfor, P | 371.120 mg |
Witamina E | 8.941 mg |
Witamina C | 47.190 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 15.670 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 73.074 mg |
