Masz 0 rzeczy w koszyku
Pyszna, zdrowa i rozgrzewająca oraz wspierająca odporność zupa czosnkowa. Świetny pomysł na jesienny obiad.
Poziom trudności
łatwy
Typ posiłku
Obiad
Składniki:
- 4 główki czosnku
- 2 cebule
- 2 ziemniaki
- 2 łyżeczki tymianku suszonego
- szczypta ostrej papryki
- 1 l bulionu wołowego Goodjo
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Wykonanie
- Ząbki czosnku rozdzielamy i układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Czosnek polewamy oliwą i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni C na 15 minut. Wyciągamy i czekamy, aż ostygnie, a następnie wyciągamy ząbki czosnku.
- Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
- Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
- Do garnka przekładamy cebulę, dodajemy czosnek i przyprawy i pozostawiamy na 2-3 minuty.
- Następnie dokładamy ziemniaki i zalewamy bulionem.
- Wszystko dokładnie wymieszać.
- Całość gotować 30 minut, a następnie zblendować.