fbpx

Poziom trudności

Średnie

Typ posiłku

Obiad/ Kolacja

Składniki:

Składniki:

  • 0,5 kg żeberek wędzonych
  • 1,5 l bulionu warzywnego Goodjo
  • 0,5 kg kapusty kiszonek
  • 0,2 kg boczku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju 
  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek
  • Kminek
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego

Wykonanie:

  1. Bulion wlewamy do garnka i podgrzewamy przez 10 min
  2. Warzywa myjemy , obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy warzywa do wywaru.
  3. Żeberka kroimy na mniejsze części i dodajemy do garnka. Dodajemy przyprawy.
  4. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni a następnie dodajemy go do garnka.
  5. Całość gotujemy do momentu zmięknięcia warzyw.
  6. Kapustę szatkujemy. Dodajemy ją do garnka. Całość gotować przez 30-40 min.

[]