Masz 0 rzeczy w koszyku
Poziom trudności
Średnie
Typ posiłku
Obiad/ Kolacja
Składniki:
Składniki:
- 0,5 kg żeberek wędzonych
- 1,5 l bulionu warzywnego Goodjo
- 0,5 kg kapusty kiszonek
- 0,2 kg boczku
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- 3 ziemniaki
- 2 marchewki
- Sól
- Pieprz
- Majeranek
- Kminek
- 2 liście laurowe
- 3 ziarna ziela angielskiego
Wykonanie:
- Bulion wlewamy do garnka i podgrzewamy przez 10 min
- Warzywa myjemy , obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy warzywa do wywaru.
- Żeberka kroimy na mniejsze części i dodajemy do garnka. Dodajemy przyprawy.
- Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni a następnie dodajemy go do garnka.
- Całość gotujemy do momentu zmięknięcia warzyw.
- Kapustę szatkujemy. Dodajemy ją do garnka. Całość gotować przez 30-40 min.