fbpx

Bulionowa papryka faszerowana

Czas gotowania

70min

Poziom trudności

średni

Typ posiłku

obiad

Składniki:

· 4 papryki

· 500 gram mięsa mielonego

· 2 cebule

· 1/3 szklanki ryżu

· ½ litra bulionu drobiowego Goodjo

· 1 łyżka pieprzu świeżo mielonego

· sól

· przyprawa do kuchni włoskiej

· 3 łyżki oleju kokosowego

Wykonanie

1. Gotujemy ryż.

2. Obieramy cebulę, podsmażamy ją na patelni na oleju kokosowym, a następnie doprawiamy pieprzem, solą i przyprawą do kuchni włoskiej.

3. Mięso łączymy z ugotowanym ryżem.

4. Dodajemy cebulę, doprawiamy według uznania pieprzem i przyprawami.

5. Myjemy paprykę, odcinamy górną część, a następnie wykręcamy gniazdo.

6. Papryki wypełniamy farszem.

7. Papryki ustawiamy na blaszce do pieczenie i przykrywamy górną częścią. Następnie wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Po 25 minutach podlewamy papryki bulionem. Kiedy papryki zrobią się miękkie i wchłoną cały bulion wystawiamy je na talerz.

Energia1163.400 kcal
Węglowodany173.177 g
Białko31.058 g
Tłuszcz36.162 g
Potas, K2581.600 mg
Wapń, Ca153.600 mg
Witamina C  1189,64 mg
Magnez, Mg316.300 mg
Fosfor, P640.400 mg
Witamina E14.609 mg
Witamina B3 (Niacyna)14.839 mg
Witamina B4 (Cholina)63.810 mg
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)5.103 mg
Witamina B6 (Pirydoksyna)3.579 mg
Bulionowa papryka faszerowana

Related Posts