Bulionowa papryka faszerowana

Bulionowa papryka faszerowana to prosty posiłek idealny na obiad. Wystarczy przygotować farsz, wypełnić nim paprykę i zapiec w piekarniku w towarzystwie naszego bulionu! Musisz spróbować 🙂

Przygotowanie

  1. Ugotować ryż
  2. Paprykę wydrążyć i oczyścić środek,
  3. Pokroić pieczarki w kostkę
  4. Cebulę posiekać i zarumienić na patelni
  5. Następnie na patelni podsmażyć mielone mięso i dolać do niego trochę bulionu goodjo
  6. Dodać pieczarki, ryż, przecier pomidorowy,
  7. Doprawić wg uznania – sól, pieprz, czosnek, natka pietruszki
  8. Papryki należy napełnić farszem i włożyć do naczynia żaroodpornego.
  9. Zalać bulionem i zapiec przez 20 min w piekarniku

Potrzebne produkty

  • 400 ml bulionu Goodjo
  • 50 dag świeżych pieczarek
  • 6-8 papryk
  • 20 dag mięsa mielonego wołowego
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki posiekanej pietruszki
  • 1 szklanka ryżu
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • 1 cebula