Czas gotowania
70min
Poziom trudności
średni
Typ posiłku
obiad
Składniki:
· 4 papryki
· 500 gram mięsa mielonego
· 2 cebule
· 1/3 szklanki ryżu
· ½ litra bulionu drobiowego Goodjo
· 1 łyżka pieprzu świeżo mielonego
· sól
· przyprawa do kuchni włoskiej
· 3 łyżki oleju kokosowego
Wykonanie
1. Gotujemy ryż.
2. Obieramy cebulę, podsmażamy ją na patelni na oleju kokosowym, a następnie doprawiamy pieprzem, solą i przyprawą do kuchni włoskiej.
3. Mięso łączymy z ugotowanym ryżem.
4. Dodajemy cebulę, doprawiamy według uznania pieprzem i przyprawami.
5. Myjemy paprykę, odcinamy górną część, a następnie wykręcamy gniazdo.
6. Papryki wypełniamy farszem.
7. Papryki ustawiamy na blaszce do pieczenie i przykrywamy górną częścią. Następnie wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Po 25 minutach podlewamy papryki bulionem. Kiedy papryki zrobią się miękkie i wchłoną cały bulion wystawiamy je na talerz.
Energia | 1163.400 kcal |
Węglowodany | 173.177 g |
Białko | 31.058 g |
Tłuszcz | 36.162 g |
Potas, K | 2581.600 mg |
Wapń, Ca | 153.600 mg |
Witamina C | 1189,64 mg |
Magnez, Mg | 316.300 mg |
Fosfor, P | 640.400 mg |
Witamina E | 14.609 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 14.839 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 63.810 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 5.103 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 3.579 mg |
