Wegetariańska zupa z soczewicy

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obieramy, siekamy i podsmażamy w garnku na oleju.
  2. Wlewamy bulion warzywny.
  3. Warzywa obieramy, kroimy i przekładamy do garnka.
  4. Dodajemy soczewicę, gotujemy do miękkości.
  5. Kilka minut przed końcem dodajemy koncentrat i przecier pomidorowy.
  6. Doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, solą, pieprzem oraz przyprawę maggi.
  7. Majeranek i oregano rozcieramy w dłoni i dodajemy do zupy. 

Potrzebne produkty

  • 3 litr bulionu warzywnego Goodjo 
  • 400 gram czerwonej soczewicy
  • 0,5 litra przecieru pomidorowego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 3 ziemniaki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól,pieprz
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka oregano
  • słodka i ostra papryka
  • przyprawa maggi w płynie