Czas gotowania
30min
Poziom trudności
łatwy
Typ posiłku
Obiad
Składniki:
· 250 ml bulionu warzywnego Goodjo
· 500 g batatów
· 1 brokuł
· 2 cm świeżego imbiru
· 1 puszka pomidorów krojonych
· 3 ząbki czosnku
· 1 cebula
· 1 łyżka oliwy z oliwek
· 250 ml mleka kokosowego
· 50 g orzechów nerkowca
· 1 woreczek ryżu
· 1 łyżeczka kolendry
· 1 łyżeczka ostrej papryki
· 2 łyżeczki kurkumy
· 1 pęczek pietruszki
· sól, pieprz
Wykonanie
1. Ugotować ryż. Cebulę pokroić w pół plasterki.
2. Do garnka wlać oliwę. Po rozgrzaniu dodać cebulę. Dodać starty czosnek oraz przyprawy i podsmażać przez około 2 minuty.
3. Do garnka dodać pomidory z puszki oraz bulion warzywny Goodjo.
4. Obrać a następnie pokroić bataty i dodać je do garnka. Przyprawić solą oraz pieprzem. Całość gotować około 25 minut.
5. Brokuł sparzyć a następnie pokroić i dodać do garnka.
6. Wlać mleko kokosowe i wszystko dokładnie wymieszać. Gotować 15 minut pod przykryciem.
7. Na patelni podpiec orzechy.
8. Porcje ryżu zalać sosem z warzywami a na koniec posypać orzechami.
Energia | 1709.480 kcal |
Węglowodany | 305.661 g |
Białko | 38.159 g |
Tłuszcz | 40.137 g |
Sód, Na | 797.730 mg |
Potas, K | 3747.500 mg |
Wapń, Ca | 796.000 mg |
Magnez, Mg | 421.860 mg |
Fosfor, P | 932.650 mg |
Żelazo, Fe | 14.646 mg |
Witamina C | 170,453 mg |
Witamina E | 6.568 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 198.860 mg |
