Masz 0 rzeczy w koszyku
Poziom trudności
średnie
Typ posiłku
Obiad
Składniki:
- 250 ml bulionu wołowego Goodjo
- 200 g kiełbasy chorizo
- 50 g ciecierzycy z puszki
- 1 ząbek czosnku
- 1 pomidor
- 150 ml czerwonego wytrawnego wina
- 1 cebula
- 50 g sera manchego
- Oliwa z oliwek
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- Sól, pieprz
- Natka pietruszki
Wykonanie
- Chorizo kroimy na szerokie plastry, cebulę kroimy w kostkę, czosnek rozgniatamy.
- Na patelnię wlewamy oliwę i wrzucamy kiełbasę z cebulą i czosnkiem. Podsmażamy 5 min.
- Wlewamy bulion oraz wino i mieszamy całość.
- Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię wraz z przyprawami. Gotujemy aż całość zgęstnieje.
- Dokładamy cieciorkę.
- Po wyłożeniu na talerz posypujemy danie startym serem.