fbpx

Owsianka gotowana na bulionie

Czas gotowania

15min

Poziom trudności

niski

Typ posiłku

śniadanie

Składniki:

· ½ szklanki płatków owsianych

· 1 szklanka bulionu warzywnego Goodjo

· 1 łyżka oleju kokosowego/masła klarowanego

· 1/4 szklanki daktyli lub rodzynek

· 2 łyżeczki syropu klonowego/miodu

· podane z dodatkami jakimi lubisz – owocami, orzechami, masłem orzechowym

Wykonanie

1. Płatki wsypujemy do garnka i zalewamy bulionem.

2. Dodajemy daktyle oraz olej kokosowy.

3. Czekamy do zagotowania i zmniejszamy ogień prawie do wartości minimalnej.

4. Gotujemy pod przykryciem 8-15 minut co jakiś czas mieszając.

5. Na minutę przed końcem dodajemy syrop klonowy i dodatki.

6. Gorącą owsiankę przekładamy do miseczek.

Wartości odżywcze
Energia430.040 kcal
Węglowodany83.518 g
Białko8.109 g
Tłuszcz9.411 g
Potas, K460.420 mg
Fosfor, P290.740 mg
Witamina E1.122 mg
Witamina B4 (Cholina)3.697 mg
Owsianka gotowana na bulionie

Related Posts